« Web-analytiikan lyhyt historia: Osa 3 - eCommerce-mittaukset ja konversiolaskenta alkaa | Pääsivu | Miten Taloussanomien yli 50 % kävijämäärien vuosikasvusta tuli 22 % pudotus? »

03/23/2009

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Petri Mertanen

Mikäli tuo viimeisen klikin krediitti konversiosta halutaan antaa alkuperäiselle lähteelle, niin ainakin Google Analyticsissa se on mahdollista lisäämällä kampanjoiden tagiin lisäparametri (utm_nooverride=1).

http://services.google.com/analytics/breeze/en/additional_customizations/index.html

Pitää kuitenkin muistaa, että 100 % luotettavuuteen ei web-analytiikan tai muiden tutkimuskeinoin varmaan ikinä päästä eli mielestäni absoluuttisen totuuden etsimiseen ei kannata uhrata aikaa tai rahaa.

Ismo Tenkanen

Joo, siksi tarvitaan muutakin kun klassista web-analytiikkaa;-)

Nuo meidän dashboardit, joissa otetaan huomioon kaikki myynti- ja markkinointipanostusluvut, ovat hyvä alku... Ja mikä parasta, kustannukset ovat marginaaliset.

Tomi


Juuri näin, samaa mieltä.

On kyseessä sitten brändimainonta, taktinen mainonta tai niiden yhdistelmä, pitää pystyä mittaamaan markkinoinnin tavoitteita hyödyntämällä eri menetelmiä.

Nykytilanteessa tärkeään rooliin nousee mainonnan vaikutuksien mittaaminen myyntiin. Mainonta toki ei ole ainoa muuttuja, joka vaikuttaa myyntiin. Lisäksi säällä, kausivaihtelulla, valikoimalla, kilpailijan toimenpiteillä, ym. muilla muuttujilla on vaikutusta.

Web Analytiikka on tosiaan vain yksi menetelmä. Sen lisäksi tarvitaan myynti- ja asiakasdataa, perinteisiä markkinatutkimuksia, markkinointikustannusdataa, ym. ja BI sovelluksen hyödyntämistä.

Markkinoinnin tehon mittaamisesta kanavittain löytyy itse asiassa muutama hyvä kirjakin. Yksi hyvä näistä on Akin Arikanin: Multichannel Marketing: Metrics and methods for On and Offline.
http://www.multichannelmetrics.com/

Suosittelen, on hyvä kirja.

Ja sitten vähän tutkittua tietoa tv-mainonnan vaikutuksista ja miksi uniikkien tunnisteiden käyttö tv-mainonnassa järkevää, varsinkaan jos ei ole brändimainonnasta kyse vaan taktisesta:

IAB UK:n mukaan (www.iabuk.net)

- 57% hakee hakukoneista lisää tietoa nähtyään itseään kiinostavan tv mainoksen.
- 21% briteistä on tehnyt oston netissä tv mainoksen vaikutuksen johdosta.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.