Kuinka poltat rahasi nollatutkimukseen?
Tulospohjainen mainonta verkossa - mitä se on?

Kuinka turvaat yksityisyytesi verkon ulkopuolella?

Tietokoneguru Petteri Järvinen on opettanut katajaista kansaamme jo vuosia siitä, millaisia vaaroja väijyy Internetissä, kun ahnaat mainostajat ja markkinoijat vakoilevat verkon käyttäjiä, profiloivat heitä ja maksimoivat voittonsa nyhtäen kuluttajapolon kukkarosta viimesetkin rovot.

Konversio.fi toivoo, että Petteri ei menetä nyt viimeisiä yöunensa rippeitä, sillä paljastamme nyt, miten katala mainostaja vaanii myös verkon ulkopuolella - naisia ja lapsia säästämättä! Neuvomme myös, miten tulee suojautua näiltä hyökkäyksiltä, jotta yksityisyytesi säilyy!

Hankkiudu eroon luotto- ja pankkikorteistasi!

Suurin vaara, mikä uhkaa kuluttajaa verkon ulkopuolella, ovat - kuten Petteri on toistuvasti jo seminaaripuheissaan muistuttanut - maksu- ja kanta-asiakaskortit, jota kuluttajat huolettomana höyläävät päivittäin joka käänteessä ostoksia tehdessään. Eivätkö nämä ihmispolot ymmärrä, miten pankkineidit nauravat kippurassa iltaisin katsoessaan, millaisia ostoksia kuluttaja-hölmöt ovat taas päivänsä aikana tehneet ja mistä paikasta! Sillä jokainen näistä ostotapahtumista kirjautuu minuutin ja sekunnin tarkkuudella pankin tietojärjestelmiin, ja näkyy selväkielisenä pankkivirkailijan päätteeltä, millä summalla kuluttaja on ostanut ja mistä. Kaikki tiedot kytätään tänne isoveljen järjestelmiin, ja ne ovat sieltä milloin tahansa kenen tahansa pankkisi virkailijan pälyiltävänä. Jos omistat luottokortteja, voi puolestaan luottokorttiyhtiösi virkailija syynätä jopa ulkomaan ostoksiasi - vaikka ne tapahtuisivat kymmenien tuhansien kilometrien päässä Suomesta!!!

Nosta siis ensi sijassa kaikki varasi pankkitililtäsi, leikkaa puoliksi pankki-, luotto- ja kanta-asiakaskorttisi, ja maksa jatkossa kaikki ostoksesi pienillä, sarjanumeroiltaan riittävän erilaisilla seteleillä - näin pysyt suojassa ja anonyyminä kaupan, pankin ja luottokorttiyhtiöiden järjestelmistä! Säilytä rahasi huolellisesti vyölaukussa housun sisäpuolella taskuvarkailta suojassa, ja kaiva kuvettasi ainoastaan, jos siihen on pakottava tarve.

Varo mediaprofiloijaa - irtisano lehtitilauksesi, vaihda radiokanavaa alati!

Mediat väijyvät ahnaasti mediakuluttajia kaikkialla, ja profiloivat heidän liikkeistään säännöllisesti mainostajille. Älä myy tietojasi medialle ja mainostajalle - irtisano välittömästi kaikki lehtitilauksesi!

Kun liikut kaupungilla, pidä isokokoista lierihattua ja aurinkolaseja, niin vältyt paitsi kaikkialla vaanivilta turvakameroilta, myös ulkomainosjulisteiden uhriksi joutumiselta, kun pidät katseesi tiivisti omissa varpaissasi. Jos joudut turvautumaan julkisiin kulkuvälineisiin, kuuntele aina omilta nappikuulokkeilla omaa musiikkiasi, niin vältyt kuulemasta tahattomasti radiokanavia, jotka seuraavat sinua kaikkialle minne ikinä menetkin. Kun omasta autostasi kuuntelet radiota, vaihda tämän tästä taajuutta, viimeistään siinä vaiheessa, kun huomaat, että sinut on havaittu, kun radiojuontaja kajauttaa "kuuntelet Radio XX:ää" - isoveli on taas satelliittijärjestelmästään vakoillut kuuntelemasi kanavan!

Pahinta on, ettei televisiotakaan voi avata huomaamatta, miten mainostaja on sinnekin ujuttanut juuri sinua koskevaa profiilitietoa: kun menet vieraalle paikkakunnalle, huomaat, miten siellä pyörivätkin juuri kyseisen paikkakunnan markettien mainokset - sinut on paljastettu, että olet siirtynyt toiselle paikkakunnalle! Suosittelemme, että kytket irti tv-antennin seinästä, mieluiten myös virtapiuhan, niin pysyt suojassa tv-mainosprofiloijalta!

Jos vierailet vieraalla paikkakunnalla, voit harhauttaa parhaiten mainostajaa esim. nappaamalla aamulla hotellin aulasta Tampereella ollessasti Turun Sanomat, tai Turussa käydessäsi Aamulehden - ja voit naureskella partaasi, kun mainokset on kohdistettu ihan väärälle paikkakunnalle!

Muuta vähintään kolmen kuukauden välein

Suoramarkkinoijista pääsee parhaiten eroon, kun muuttaa vähintään kolmen kuukauden välein, ja jättää tekemättä muuttoilmoitukset postiin. Yritäpä siinä suoramainostaja pysytellä perässä! Teippaa postiluukkusi kiinni, ja kirjoita luukun yläpuolelle "Muuttanut pysyvästi ulkomaille - ei postia!"

Ilmoita tuttavillesi ja sukulaisillesi, että välttämättömän tarpeen tullen noudat postisi postitoimistosta Poste Restante-osoitteella. Kun noudat tätä postiasi, muista naamioitua huolellisesti, jottei anonymiteettisi kärsi!

Varo muistijäljen jättämistä kaupan myyjiin!

Liikkuessasi verkon ulkopuolella, jätät kaiken aikaa itsestäsi jälkiä, mm. sormenjäljet, kengänjäljet yms. paljastavat helposti identiteettisi. Jopa pukeutumisesi viestii sinusta lukuisia profilointiin johtavia tietoja tarkkaavaiselle kauppiaalle. Aina kun teet ostoksia, tallentuu kauppiaan tai myyjän muistiin tietoja itsestäsi, kulutustottumuksistasi ja mieltymyksistäsi, ja eipä aikaakaan, kun kauppias jo tuttavallisesti tervehtii, ja rehvakkaasti toteaa, että "saako herralle taas olla possunfilettä", vaikka edellisestä ostokerrastasi on kulunut jo viikkoja!

Suosittelemmekin, että vaihdat päivittäistavaroiden ostopaikkaa päivittäin, jotta suojaat yksityisyyttäsi ja vältyt jättämästä kulutusprofiiliasi mihinkään yksittäiseen kauppaan. Jos joudut kolmen kuukauden aikana asioimaan toistamiseen samassa kaupassa, jonota aina sille lihatiskin myyjälle, jolla viimeksi ET vieraillut. Voit myös pyrkiä harhauttamaan myyjiä pukeutumalla aina hyvin erilaisiin asuihin, tai naamioitumaan jonkin itsellesi mahdollisimman vieraan profiilin mukaisesti. Yksi näppärä tapa on myös ostaa tahallaan jotakin, mitä missään nimessä et normaalisti ostaisi, ja johdat myyjän profilointiaikeet hetkessä harhapoluille!

Tässäpä nämä kätsyimmät yksityisyydensuojavinkit tällä erää! Odotelemme nyt innolla, kumpi alati valppaista iltapäivälehdistämme lainaa vinkkimme ja julkaisee ne kissankokoisten kohulööppien alla. Muista aina, mainostaja vaanii kaikkialla!

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.