Paraatipaikan bannerit - onko vastinetta rahoille?
Suomen Top 30 -sivustot Googlen mukaan

"Merkitkää paras arvauksenne" - lisää nollatutkimusta netissä!

Kirjoitin viime keväänä nollatutkimuksista, joita isot monikansalliset yritykset teettävät hutiloiden ja hatarasti toteutetuissa nettipaneeleissa. Jatkoa seuraa!

Vastailin tänään IPSOS-markkinatutkimusyrityksen nettikyselyyn, jossa kyseltiin enimmäkseen pankkiasioista. Heti alkuun kysyttiin talouden nettokuukausituloja. Skaala oli sellainen, että alin tuloryhmä oli 0 - 6.000 euroa. Skaala taisi mennä jonnekin pariin sataan tuhanteen. Oli tainnut kääntäjältä tai lomakekirjoittajalta mennä kuukaudet ja vuodet sekaisin, mutta epäilemättä tulee nyt erittäin mielenkiintoisia tutkimustuloksia Suomesta!

Käännös oli sitä luokkaa, että kerrottiin mm. maksukorteista, joita voi käyttää [SYÖTÄ MAA]. Kai tuohon sai sitten sai itse kukin keksiä maan, missä kortit mahdollisesti kävisivät. Matkailun yhteydessä kysyttiin matkailukerroista [INSERT YOUR COUNTRY]. Ulkomainosjulisteet (billboards) oli käännetty "ilmoitustaulut", luottokortti on kuulemma kortti "ilman omia varoja" jne.

Entä kysymys:

"Paljonko katsotte televisiota keskimääräisellä viikolla päivällä ja illalla? Montako tuntia katsotte televisiota? Merkitkää paras arvauksenne."

Rehellisesti sanoen en vieläkään ole varma, tarkoitetaanko kysymyksessä viikkotunteja vai päivätunteja? Siis keskimääräisen viikon yhtenä päivänä? Vai keskimääräisenä viikkona, päivä- ja iltakatselu mukaanlukien? "Merkitkää paras arvauksenne" - tämä lienee syytä laittaa myös tutkimuksen tuloksiin!

Onko Internetin käyttö kuin jäätelönsyönti - syön kerran pari kuussa?

Huippuna oli Internetin käyttötiheys - mukaanlukien Webin ja sähköpostin käyttö, jossa skaala oli kuin vuodelta 1995:

- koko päivän
- kaksi tai kolme kertaa päivässä
- kerran päivässä
- kaksi tai kolme kertaa viikossa
- kerran viikossa
- kaksi tai kolme kertaa kuukaudessa
- kerran kuukaudessa
- harvemmin

Muistaakseni se oli vuonna 1996, kun Dan Steinbock tokaisi, että ei Internet ole kuin jäätelönsyönti, jota tehdään silloin tällöin, vaan siellä ollaan jatkuvasti. Ainoa järkevä vaihtoehto on tietysi ensimmäinen, muut sopinevat eläkeläisille, joilla ei ole kotona tietokonetta!

Lopuksi kyseltiin, millainen on taloustilanne Finland nyt verrattuna aikaan puoli vuotta sitten. Ja oletteko pääasiallinen tulonhankkija. Mikähän sellainen on? Ammattiluokituksessa olivat sekä "työntekijät", joka oli väärin käännetty toimihenkilö, että "työläiset", joiden piti määritellä, tekevätkö yksinkertaista tai vaikeaa työtä;-) Ammattiryhmissä oli myös "koulutus" (tarkoitettiin opiskelija), joka jakaantui oppipoikiin (!) ja oppilaat, opiskelijat. Mielenkiintoinen jako!

Kiitos taas, tässä oli kaikki sinua varten tänään!

Mielenkiintoisia tuloksia taas tulossa...

 

 

Kommentit

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.