Previous month:
lokakuu 2014
Next month:
joulukuu 2014

marraskuu 2014

Amazon.co.uk myy CD-R-levyjä aitoina CD-levyinä!

Meinasipa mennä vanhalla levykauppiaalla oluet väärään kurkkuun, kun tänään avasin Amazonista tulleen levylähetyksen. Olin tilannut Englannin Amazon.co.uk:sta (siis oikeasta Amazonista, ei Amazonin Marketplace-torilta) vanhan funk-soul-suosikkini Commodoresin vuoden 1977 albumin. Se esiteltiin Amazonin sivuilla aivan normaalina CD-levynä, Motown-painoksena.

Paketista saapui alla olevan näköinen CD-levy, alla kuvissa etukansi, takakansi, ja vielä sisäetiketti - joka on siis musta lappu ilman mitään tekstejä...

No, olen kyllä toki tietoinen siitä, että USA:n Amazon.comissa myydään uusintajulkaisuna myös CD-R-levyjä, mutta niissä on selkeästi sentään merkitty, että This product is manufactured on demand using CD-R recordable media. Mutta tämän Amazon.co.uk:n touhun tekee erityisen härskiksi se, että kotelon takakanteen oli kopioitu alkuperäisen Motown-levyn seeprakoodi numerosarjoineen, kun originaali kopion etu- ja takakansi on vielä kuvattu Amazonin myyntisivulle. Ja tätä roskaa myydään siis aivan kuin normaalia CD:tä - vaikka takakannessa lukee tylysti Compact Disc CD-R Format. UPC-koodin yläpuolella on noin yhden pisteen tekstikoolla "Manufactured by Amazon.de GmbH, Leipzig, Germany".

Itse levy oli aivan yhtä luokatonta tuubaa kuin kansiaineistokin. CD:lle ei ollut koodattu mitään kappaletietoja, vaan se oli kuin itse äänitetty romppu, ennen kuin kirjoittaa artistien ja laulujen nimet. Tiedoston koot, kappaleiden sekuntipituudet yms. eivät täsmänneet Motownin jenkkiversioon. Rehellisesti sanoen - Tallinnan torilta saa parempia itse kopioituja CD-romppuja, ja niiden kansimateriaalitkin ovat laadukkaampia! Näin Amazon vuonna 2014 palvelee kuluttajia!

- Ismo Tenkanen

P.S. Levyn funk-helmellä Brick House lauletaan "the only one built like an Amazon". Indeed!

Commodores_bootleg_etukansi

Commodores_bootleg_takakansi

Commodores_innersleeve